dissabte, 22 de gener del 2011

La Pizza d'en Jamie Oliver

La Marina em va regalar per Nadal un dels llibres de receptes d'en Jamie Oliver. En té de diferents, però el que em va regalar és el de "Aprende a cocinar en 24 horas". El llibre és maco, és d'aquells de tenir al menjador i d'anar consultant de tant en tant. Té un molt bon índex i grans fotografies. Les receptes sempre les podem trobar per internet, però tenir-les agrupades en una edició d'aquest tipus és genial.


A més, en el llibre, en Jamie Oliver explica que seria genial que tothom aprengués a fer alguna de les receptes del llibre i que li ensenyés a dues persones més, prometent aquestes, que l'ensenyaran també a dues altres persones... aquesta és la recepta amb la qual cada cop més gent aprendria a cuinar i deixaria de menjar malament.. és utòpic, però bonic =)


La recepta d'avui no es troba en aquest llibre. Sé que hi és en una altre dels d'en J.O. ja que el meu cunyat la té en un dels altres llibres, encara que no és exactament igual. Jo la vaig trobar en un video de youtube i a la seva propia pàgina web. El resultat és una pizza INCREÏBLE, una massa doble i gustosa i molt flonja. Si us agraden les pizzes massa fina.. no us la recomano. Però si voleu entrar en una nova dimensió sensorial menjant tan sols una pizza que no us treurà gaire estona... endavant!


Les quantitas son per una pizza de la mida de la placa del forn + una mica extra per si voleu fer una mini calzone o una pizzeta petita:



  • 500 gr de Farina
  • una culleradeta rasa de sal
  • 1 paquetet de llevat compacte (25 gr), del que trobareu als supermecats en a la zona de refrigerats
  • 1 cullerada rasa de sucre morè
  • 2 cullerades d'oli d'oliva
  • 325 ml d'aigua tèbia
El procediment és força fàcil. Passem la farina per un colador (millor dels grans, que sinó no acabarem mai). Després la posem en forma de volcà (bé, més aviat de cràter ;D ) de manera que hi podem afegir a l'interior l'aigua tèbia i el llevat, després l'oli, el sucre i la sal. Ara, només cal agafar una cullera i remenar. Anem agafant poc a poc la farina de les parets del cràter. Arribarà un punt en que haurem de deixar la cullera i posar, mai millor dit, les mans a la massa.

Haureu d'anar amassant fins aconseguir una massa que sigui prou consistent, que no s'enganxi sobre el marbre de la cuina. Si teniu problemes, podeu posar-hi un pel més de farina, però sense passar-se eh!

Un cop estigui ben amassat, cal deixar llevar la massa. La posarem en un recipient alt (nosaltres ho fem en un bol força gros) i ho cobrim amb un tovalló de cuina humit. El temps de reposar se suposa que és una horeta, tot i que dependrà de la temperatura del lloc on reposi. Jo ho vaig deixar a la cuina una hora i mitja i mireu quina gràcia, va créixer un munt!


Després l'estirareu i ja la podreu fer al vostre gust! Després, dins el forn, encara pujarà una mica més! Us recomano posar-la a la part mitja baixa del vostre forn, tot i que ja sabem que cada forn és un món!

Espero que la disfruteu!

Salut!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada